27-09-12

Opstelling versie 2013 voor vliegende insecten te fotograferen.

Het ontwerp van de camera opstelling voor 2013 is al enkele maanden bezig. Omdat er een nieuwe PC werd aangekocht lag het project even stil. Immers alle programma's en data's moesten overgebracht worden op de nieuwe PC. De PC werd op bestelling samengesteld om kortere werktijden te bekomen tijdens mijn ontwerpen. Er zitten heel wat chips ontwerp in, zowel echte hardware zoals FPGA chips maar ook micro controllers worden hierin gebruikt. Hardware is vooral met chips van "Altera" voor de micro controllers gebruik ik de ATmega328P van Atmel.

 

Maar vandaag heb ik de mechanische opstelling kunnen afwerken van de EPL3 camera met de externe shutter van Uniblitz. Zo kan ik straks weer metingen uitvoeren over beeldkwaliteit, snelheid, ruis, laser detectie enz.

Nieuwe foto's van deze testen staan op:

http://www.flickr.com/photos/fotoopa_hs/

Ondertussen heb ik een foto gemaakt van de opstelling. Ik gebruik de Nikon Macro lens AF105/2.8D via een externe VS14s shutter ( behuizing zelf gemaakt) en een adaptor ring die het geheel op de Olympus camera E-EPL3 moet aansluiten. Ook deze adaptor ring heb ik zelf moeten draaien en frezen want die is niet te koop in de handel. Een foto van de opstelling staat hier:

http://www.flickr.com/photos/fotoopa_hs/8029994518/

 

Nu kan ik eindelijk mijn proefopnames beginnen. Eerst moet de macro range van het geheel bepaald worden. Door de extra tussen afstand kun je niet volledig het bereik van de lens gebruiken. Nu is de totale extra dikte 31mm, 4 mm meer dan een normale adaptor Nikon-Olympus. Gezien echter het heel kleine verschil zal de range wel meevallen. Morgen zal ik de resultaten wel hebben.

 

Commentaren

Geen direct commentaar maar op basis van een aantal foto's trok ik de conclusie dat U in de buurt van de Strabrechtse heide woont. Zelf woon ik in Geldrop en ben van plan mijn eertse stappen te zetten in de high speed fotografie. in dit verband zou ik graag een keer in contact met u komen bv via email.
Met vriendelijke groet,
Paul van Loon
(fgdigifoto.nl)

Gepost door: paul van loon | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

Hallo Paul,

Nee ik woon in Belgie, West vlaanderen maar komen regelmatig op midweek vakantie naar Nederland.

De afstand is bijgevolg wat ruimer dan je gedacht had (200km). Heel veel informatie staat ook op mijn Flickr web page:
http://www.flickr.com/photos/fotoopa_hs/

Beste groeten,
Frans (fotoopa).

Gepost door: fotoopa | 28-11-12

De commentaren zijn gesloten.